Gå tilbage

Nyhedsbrev – Åbn op for ansøgningsprocesserne og skab en mere divers bestyrelse

I forrige uge satte vi i et debatindlæg i Finans fokus på rekruttering til de danske bestyrelser og opfordrer til, at man åbner op for ansøgningsprocesserne, så der kan blive skabt mere diversitet i bestyrelseslokalerne.

For udfordringen med bestyrelsesrekruttering er reel: kun 12% af bestyrelsesmedlemmer rekrutteres via åbne ansøgninger og rekrutteringsbureauer, hvorimod hele 62% foregår gennem eget netværk, viser en nylig undersøgelse fra Board Partner.

Og det skal der laves om på.

Rekruttering fra det nære netværk kan nemlig begrænse mangfoldigheden af kompetencer og perspektiver i bestyrelsen, og det kan hæmme virksomhedens fremgang.

Vi opfordrer i stedet til en ændring i mindset og praksis. Diversitet skal være i centrum for bestyrelsesrekruttering, ikke kun i form af køn og etnicitet, men også i kompetencer, erfaringer og perspektiver. Det er afgørende for at styrke virksomhedens strategiske retning og kundegrundlag.

Derfor er det på tide at åbne døre og omfavne mangfoldigheden, så vi kan styrke virksomheder gennem en dynamisk og velkvalificeret bestyrelse!

 

Læs mere her:

Rekruttering fra netværket begrænser kompetencerne i bestyrelsen (finans.dk)